Crema de pomes

Ara que fa fred ve de gust menjar cremes i sopes calentetes. A més, com que ara és temporada de pomes, avui us proposem una recepta de crema de pomes. És una forma diferent de menjar aquesta fruita i que ens ha agradat molt a grans i petits. Preparar-la no suposa massa temps i és ideal per aprofitar aquelles pomes que puguin estar més velles i que a vegades, per l'aspecte, poden fer que costin més de menjar.



Ingredients per la crema de pomes

  • 4 pomes (nosaltres ho hem fet amb pomes Golden, però crec que altres varietats també poden anar bé)
  • 1 porro
  • 1 ceba (no molt gran)
  • Api (2 0 3 branques)
  • Sal, oli i espècies (curry, cúrcuma, barreja d'espècies, ...)

Preparació de la crema de pomes

  • Rentem, pelem i tallem a trossos els porros, la ceba i l'api (fulles incloses).
  • Posem totes les verdures en una olla, amb el fons cobert d'oli i ho deixem coure a foc baix i tapat. Ho anirem remenant de tant en tant i quan veiem que ja està tou ho especiem al gust. Nosaltres hi vam posar curry i sal, però s'hi pot posar cúrcuma, per exemple, o alguna barreja d'espècies.
  • Rentem les pomes i les afegim tallades (sense pelar). Deixem coure amb l'olla tapada una estona, fins que s'estovin. 
  • Afegim aigua, just per cobrir-les i ho deixem coure entre 10 i 15 minuts.
  • Ho retirem del foc i passem pel turmix.
  • Si us agraden que les cremes quedin ben fines, la podeu colar.

Per acabar de donar-li color, la podeu decorar amb uns talls de poma (just marcada a la paella o fins i tot crua), una mica de sèsam torrat i un raig d'oli d'oliva. 

Podeu conservar aquesta crema a la nevera durant uns dies. Així que si en feu en quantitat, tindreu un entrant perfecte preparat per qualsevol moment. També podeu congelar-la (en racions individuals és una fórmula perfecta per una "sopa instantània casolana")

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada