Tomàquets verds fregits

Tomàquets verds fregits.... una gran pel·lícula, si! Però també una bona recepta!

Si teniu un hort, segur que us heu trobat que arriba aquell moment en què queden els últims tomàquets a la tomaquera, però que ja no maduren perquè el temps no acompanya. Potser sou d'aquells que després de veure la pel·lícula heu pensat: "I si provo la recepta dels tomàquets verds fregits?".

Bé doncs, tant si tens un hortet, com si simplement vols provar els tomàquets verds, aquí tens una recepta ben senzilla.





Ingredients per la recepta de tomàquets verds fregits


  • 4 tomàquets verds
  • 2 ous
  • Mitja tassa de farina
  • 1/2 tassa de pa ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva


Elaboració dels tomàquets verds fregit


  • Rentem els tomàquets i els tallem a rodanxes (d'un dit de gruix)
  • Salpebrem els tomàquets i els deixem en un colador perquè treguin l'aigua
  • Batem els ous. (aquí hi podem afegir llet, però nosaltres no ho vam fer, perquè teníem de convidada a una persona intolerant a la lactosa)
  • Posem la farina i el pa ratllat en plats
  • Escalfem l'oli a foc mig
  • Anem arrebossant les rodanxes de tomàquet. Primer enfarinem, després passem per l'ou i finalment pel pa ratllat.
  • Fregim els tomàquets (entre 3 i 5 minuts), que quedin ben dauradets.
  • Retirem els tomàquets i els assequem en paper absorbent.

Ja tens un bon acompanyament per un plat principal, per la carmanyola o fins i tot un primer plat, que si vols fer més gustós pots acompanyar amb alguna salsa lleugera (per exemple de iogurt)

Bon profit!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada