Quan vam anar a comprar a la peixateria, vam veure que el calamar estava molt bé de preu, així que vam aprofitar per comprar-ne en quantitat. Vam congelar alguns calamars per tenir reserves per paelles i fideus.
Per altra banda com que ara a l'hivern és temps de cols, també en teníem unes quantes. Així que vam intentar buscar algun plat que combinés aquests dols aliments!!!! I vam trobar varies receptes d'estofats i a partir d'aquí vam fer la nostra,
Un plat ideal per la temporada d'hivern, pels ingredients de temporada i perquè un bon estofat és ideal pels dies freds!!
Som-hi!!
Ingredients per l'estofat de col amb calamars
- Mitja col
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 3 o 4 calamars (segons la mida)
- 4 dents d'all
- Oli
- Sal
- Aigua (també ho podem fer amb caldo de peix o de verdures)
Preparació de l'estofat
- Tallem la col, la ceba i la pastanaga a trossos mitjans.
- Saltegem les verdures en una paella amb una mica d'oli.
- Tallem els alls ben petits (o els triturem amb el morter) i els afegim a la paella.
- Deixem que es vagi fent a foc mig.
- Passats uns 15 minuts afegim els calamars trossejats i ho remenem tot (podeu afegir aquí un raig de vi blanc i deixar que evapori).
- Afegim aigua fins a cobrir i una mica de sal.
- Deixem que vagi bullint a foc mig.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada