Estofat de col amb calamars


Quan vam anar a comprar a la peixateria, vam veure que el calamar estava molt bé de preu, així que vam aprofitar per comprar-ne en quantitat. Vam congelar alguns calamars per tenir reserves per paelles i fideus.

Per altra banda com que ara a l'hivern és temps de cols, també en teníem unes quantes. Així que vam intentar buscar algun plat que combinés aquests dols aliments!!!! I vam trobar varies receptes d'estofats i a partir d'aquí vam fer la nostra,

Un plat ideal per la temporada d'hivern, pels ingredients de temporada i perquè un bon estofat és ideal pels dies freds!!

Som-hi!!



Ingredients per l'estofat de col amb calamars

  • Mitja col
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 3 o 4 calamars (segons la mida)
  • 4 dents d'all
  • Oli
  • Sal
  • Aigua (també ho podem fer amb caldo de peix o de verdures)

Preparació de l'estofat

  • Tallem la col, la ceba i la pastanaga a trossos mitjans.
  • Saltegem les verdures en una paella amb una mica d'oli.
  • Tallem els alls ben petits (o els triturem amb el morter) i els afegim a la paella.
  • Deixem que es vagi fent a foc mig.
  • Passats uns 15 minuts afegim els calamars trossejats i ho remenem tot (podeu afegir aquí un raig de vi blanc i deixar que evapori).
  • Afegim aigua fins a cobrir i una mica de sal. 
  • Deixem que vagi bullint a foc mig. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada