Carbassa al forn

És temporada de carbasses i a casa ens agrada menjar-les de moltes formes: crema, risotto, pastes... i al forn.

A més és una forma genial de fer servir tota la carbassa quan són d'aquestes grans. Una mica per acompanyar la pasta i la resta.. cap al forn. Una recepta molt fàcil de fer.


recepta de carbassa al fornrecepta de carbassa al forn






Ingredients per la carbassa al forn


  • Rodanxes de carbassa
  • 1 o 2 branques de canyella
  • Altres condiments: grans de cafè
  • Un got de brandy (o ron)
  • Sucre morè


Preparació de la carbassa al forn


  • Preescalfem el forn a 180º, per dalt i baix.
  • Tallem unes rodanxes de carbassa d'uns 2 cm. de gruix. Si la carbassa és molt gran, podem tallar-la per la meitat i fer mitges rodanxes.
  • Posem els talls de carbassa en una plata per anar al forn
  • Posem les branques de canyella a sobre sucre morè (generosament)
  • Podem afegir-hi uns grans de cafè si en tenim. Li donen un aroma molt bo, que contrasta molt bé amb la carbassa.
  • Reguem la carbassa amb el got de brandy o ron
  • Ho posem el forn uns 20-25 minuts. Comprovem que estigui ben cuita (amb un escuradents la punxem per veure si és tota tova)
  • Es pot menjar calenta, recent sortida del forn o a temperatura natural.





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada