El risotto és d'un d'aquells plats que tenen èxit assegurat a casa. Un plat fàcil de preparar, que agrada molt als nens de la casa, plat únic si mirem bé els ingredients, podem combinar verdura, l'arròs i una mica de carn, per exemple. I si en sobra (o si en fem de més) pot ser perfecte per portar l'endemà a la feina en un taper o carmanyola.
A part és d'aquelles receptes que pots fer perfectament amb sobres d'algun altre dia, o amb aquella mica de verdureta o de carn que tenim a la nevera i que potser no és suficient com a plat principal per tota la família.
Avui us proposem una recepta de risotto amb bolets i salsitxes. Els bolets, en aquest cas són camagrocs que vam poder collir a la tardor i que vam assecar per tal de gaudir-ne durant tot l'any.
Però les possibilitats són moltes i és fàcil crear receptes de risottos amb els ingredients que més ens agradin o amb aquells que tinguem. Per exemple, en una altra ocasió us proposarem un risotto de restes de shawarma!!!
Ingredients pel risotto de bolets i salsitxes
(Recepta per 3-4 persones)
- 10 gr. d'arròs per persona (1 tassa per persona i alguna d'extra si som molt menjadors o en volem guardar)
- 4 o 5 salsitxes
- 1 ceba
- Un potet o una bosseta de bolets secs
- una copeta de vi blanc
- Caldo de verdures (aproximadament el doble de volum que d'arròs, però millor que en sobri)
- Formatge parmesà rallat
- Mantega
Preparació del risotto de bolets i salsitxes
- Recomanem fer servir un caldo de verdures casolà. Una bona opció és fer-ne en quantitat quan tenim moltes verdures i congelar-lo. Si l'has de fer, recorda fer-lo abans de començar a la recepta.
- Si els bolets són secs, escalfem aigua i els escaldem (quan l'aigua comenci a bullir apaguem el foc i posem els bolets dins 10 minutets).
- Tallem la ceba ben petita i la posem en una paella amb una mica d'oli.
- Quan la ceba canvi de color i comenci a estar transparent afegim els bolets i les salsitxes.
- Quan les salsitxes estiguin torradetes afegim l'arròs i ho remenem tot junt.
- Incorporem el vi i anem remenant, fins que s'evapori.
- Mentrestant haurem posat el caldo a bullir en una olla
- Ara anirem afegint el caldo a poc a poc. Posarem caldo fins a cobrir i deixarem que s'evapori i llavors afegirem més caldo. I així anirem fent fins que s'acabi de coure l'arròs.
- És important no parar de remenar en tota l'estona, perquè l'arròs vagi deixant anar el midó.
- Quan a l'arròs li quedin uns 2 minutets de cocció afegirem la mantega i remenarem i finalment el formatge en pols. Sense parar de remenar perquè quedi tot ben lligat.
Esperem que us agradi!
Queen Casino No Deposit Bonus Codes [October 2021]
ResponEliminaQueen Casino bonus codes | Claim free $10 no deposit bonuses on December 15, 2021. 우리카지노 쿠폰 Discover the newest and best 카지노 casino bonuses for your casino. クイーンカジノ