Risotto de bolets i salsitxes

El risotto és d'un d'aquells plats que tenen èxit assegurat a casa. Un plat fàcil de preparar, que agrada molt als nens de la casa, plat únic si mirem bé els ingredients, podem combinar verdura, l'arròs i una mica de carn, per exemple. I si en sobra (o si en fem de més) pot ser perfecte per portar l'endemà a la feina en un taper o carmanyola


A part és d'aquelles receptes que pots fer perfectament amb sobres d'algun altre dia, o amb aquella mica de verdureta o de carn que tenim a la nevera i que potser no és suficient com a plat principal per tota la família. 


Avui us proposem una recepta de risotto amb bolets i salsitxes. Els bolets, en aquest cas són camagrocs que vam poder collir a la tardor i que vam assecar per tal de gaudir-ne durant tot l'any. 

Però les possibilitats són moltes i és fàcil crear receptes de risottos amb els ingredients que més ens agradin o amb aquells que tinguem. Per exemple, en una altra ocasió us proposarem un risotto de restes de shawarma!!! 




Ingredients pel risotto de bolets i salsitxes

(Recepta per 3-4 persones)

  • 10 gr. d'arròs per persona (1 tassa per persona i alguna d'extra si som molt menjadors o en volem guardar)
  • 4 o 5 salsitxes
  • 1 ceba 
  • Un potet o una bosseta de bolets secs
  • una copeta de vi blanc
  • Caldo de verdures (aproximadament el doble de volum que d'arròs, però millor que en sobri)
  • Formatge parmesà rallat
  • Mantega


Preparació del risotto de bolets i salsitxes


  • Recomanem fer servir un caldo de verdures casolà. Una bona opció és fer-ne en quantitat quan tenim moltes verdures i congelar-lo. Si l'has de fer, recorda fer-lo abans de començar a la recepta.
  • Si els bolets són secs, escalfem aigua i els escaldem (quan l'aigua comenci a bullir apaguem el foc i posem els bolets dins 10 minutets). 
  • Tallem la ceba ben petita i la posem en una paella amb una mica d'oli. 
  • Quan la ceba canvi de color i comenci a estar transparent afegim els bolets i les salsitxes. 
  • Quan les salsitxes estiguin torradetes afegim l'arròs i ho remenem tot junt. 
  • Incorporem el vi i anem remenant, fins que s'evapori. 
  • Mentrestant haurem posat el caldo a bullir en una olla
  • Ara anirem afegint el caldo a poc a poc. Posarem caldo fins a cobrir i deixarem que s'evapori i llavors afegirem més caldo. I així anirem fent fins que s'acabi de coure l'arròs. 
  • És important no parar de remenar en tota l'estona, perquè l'arròs vagi deixant anar el midó.
  • Quan a l'arròs li quedin uns 2 minutets de cocció afegirem la mantega i remenarem i finalment el formatge en pols. Sense parar de remenar perquè quedi tot ben lligat. 


Esperem que us agradi!

1 comentari :

  1. Queen Casino No Deposit Bonus Codes [October 2021]
    Queen Casino bonus codes | Claim free $10 no deposit bonuses on December 15, 2021. 우리카지노 쿠폰 Discover the newest and best 카지노 casino bonuses for your casino. クイーンカジノ

    ResponElimina