Però què us sembla afegir un toc de color i gust a aquest senzill plat?
Ingredients pel puré de patates
- 1 patata mitjana per persona
- Llet
- Mantega
- Sal
- Una fulla de llorer
- Espècies (al gust)
Elaboració del puré de patates
Posarem una olla amb aigua, sal i una fulla de llorer, al foc. Quan arrenqui a bullir hi afegirem les patates, senceres i sense pelar (ben netes). Quan estiguin toves les traurem del foc. Per saber que ja estan preparades, haurem de poder punxar-les amb escuradents i travessar-les amb facilitat. Recomanem començar a provar-ho, un cop passats 40 minuts.
Deixarem que es refredin una mica, però no massa. El just per tal de poder manipular-les sense cremar-nos. Les pelarem, i després les aixafarem (amb una forquilla o amb el passapurés).
En una olla escalfarem la mantega perquè es desfaci i barrejarem amb una mica de llet. Anirem afegint les patates i barrejant llet, fins aconseguir la textura que més ens agradi.
Ara ja tenim el puré de patates preparat, Per donar-li color i aromes, podem fer servir la nostra imaginació i deixar que els nens i nenes imaginin amb nosaltres. Què millor que el puré tingui el color dels seus gustos preferits.
Algunes idees per barrejar el puré de patates:
- Una mica de curry
- Salsa de tomàquet
- Verdures (bledes, mongetes, ...)
- Formatge
- Sobrassada
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada