Puré de patates variat

El puré de patates pot ser un gran acompanyant de molts plats. A més, és un menjar ideal per dur a la carmanyola. Senzill de fer, acostuma a agradar als nens i nenes i és ben econòmic.

Però què us sembla afegir un toc de color i gust a aquest senzill plat?



Ingredients pel puré de patates


  • 1 patata mitjana per persona
  • Llet
  • Mantega
  • Sal
  • Una fulla de llorer
  • Espècies (al gust)

Elaboració del puré de patates


Posarem una olla amb aigua, sal i una fulla de llorer, al foc. Quan arrenqui a bullir hi afegirem les patates, senceres i sense pelar (ben netes). Quan estiguin toves les traurem del foc. Per saber que ja estan preparades, haurem de poder punxar-les amb escuradents i travessar-les amb facilitat. Recomanem començar a provar-ho, un cop passats 40 minuts. 

Deixarem que es refredin una mica, però no massa. El just per tal de poder manipular-les sense cremar-nos. Les pelarem, i després les aixafarem (amb una forquilla o amb el passapurés).

En una olla escalfarem la mantega perquè es desfaci i barrejarem amb una mica de llet. Anirem afegint les patates i barrejant llet, fins aconseguir la textura que més ens agradi. 

Ara ja tenim el puré de patates preparat, Per donar-li color i aromes, podem fer servir la nostra imaginació i deixar que els nens i nenes imaginin amb nosaltres. Què millor que el puré tingui el color dels seus gustos preferits. 

Algunes idees per barrejar el puré de patates:
  • Una mica de curry
  • Salsa de tomàquet
  • Verdures (bledes, mongetes, ...)
  • Formatge
  • Sobrassada




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada