Hummus

Avui us portem un plat molt típic de la cuina àrab, una recepta d'hummus, un puré de cigrons ideal per acompanyar un plat, per portar en un sopar conjunt d'aquests on cadascú ha de portar alguna cosa, per picar, .....

Preparar l'hummus és ben ràpid, però si volem fer-lo amb cigrons cuits per nosaltres mateixos (cosa que recomanem), cal ser una mica previsors i pensar en posar a remull els cigrons unes hores abans, coure'ls el dia abans o, perquè no, haver fet una bona olla de cigrons cuits i haver-los congelat.

Hummus amb pastanaga







 Ingredients de la recepta d'hummus

  • 1 tassa de cigrons secs (o 1 pot de cigrons cuits)
  • 3 tasses d'aigua (millor si són de l'aigua de coure els cigrons)
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de tahini (crema de sèsam)
  • 2 dents d’all
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Comí
  • Pebre vermell
  • Julivert
  • Sèsam

Elaboració de l'hummus

El primer que hem de fer és bullir els cigrons. Els temps exactes dependrà del tipus de cigró i de si fem servir olla exprés o no. Com a pauta general, per coure els cigrons en una olla "normal":

Cocció dels cigrons


  • Posarem els cigrons a remullar amb aigua entre 6 i 8 hores. Hem de tenir en compte de cobrir-los bé amb aigua, ja que en anar-se hidratant aniran augmentant de tamany.
  • Abans de coure els cigrons, hem de llançar l'aigua del remull, ja que per bullir-los en farem servir de nova. 
  • Posem els cigrons amb l'aigua que els cobreixi bé i els posem al foc. Hi podeu afegir una fulla de llorer o una alga kumba (ajuda a reduir les possibles flatulències)
  • Quan arrenqui a bullir, baixem el foc i els coem a foc baix, sense que parin de bullir, Tardaran entre 1 hora i mitja i dues, depenent de l'aigua, el tipus de cigrons i la quantitat. 
  • Uns minuts abans de treure l'olla del foc afegirem la sal (si hi heu afegit l'alga, penseu que aquesta ja és salada).


En cas d'urgència, podeu recórrer als cigrons de pot, però si sou una mica previsors, no us serà difícil fer-lo amb cigrons cuits a casa. I la veritat és que val la pena! Si aprofiteu per coure una bona quantitat de cigrons i congelar-los, us recomanem que els congeleu en racions petites, que us permetin fer un plat com aquest. En recipients a part podeu congelar l'aigua de la cocció, que podreu fer servir per fer sopes, cremes, estofats... o per afegir a l'hummus fet amb els cigrons congelats!!



Preparació de l'hummus


Poseu en un recipient, apte per triturar, els cigrons, el suc de llimona, el tahini, els alls, el comí, l'aigua i triturem fins que quedi una pasta fina. Provem i rectifiquem de sal i comí (al gust). 


Podeu modificar la quantitat d'all i llimona, al vostre gust.

Ara ja ho podeu abocar en un recipient per posar a taula. Per sobre el podeu decorar amb una mica de pebre vermell, sèsam, julivert i un raig d'oli d'oliva verge,

El podeu servir acompanyat de pa de pita, pa torrat o verdures tallades en forma allargada (pastanaga, carbassó, cogombre, api, .....), palets de pa, etc. 



Esperem que us agradi tant com a nosaltres! Als nens els encanta sucar-hi pa i, sobretot, pastanaga!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada