Panellets

 Ingredients:


Per a la massa:

500 grams d'ametlla en pols

200 grams de sucre

3 ous (algo mes si son petits)

ratlladura d'una llimona


Per a arrebossar o farcir:

pinyons (uns 200 grams)

amettles picades (100 grams)

coco sec ratllat (uns 50 grams)

xocolata de cobertura (uns 100 grams)


Batrem els rovells amb el sucre. Després incorporem l'ametlla en pols i ho barregem bé. Afegim la ratlladura de llimona. A part, haurem batut les clares a punt de neu. Les incorporem ara en tres tongades.
Deixem la reposar la massa a la nevera de 4 a 24 hores.

A l'hora de fer els panellets els mullarem amb clara d'ou i els arrebossarem amb el que calgui, pinyons, ametlles o coco. Quan els tinguem a la safata del forn els pintarem amb rovell lleugerament batut. Per fer els de codonyat, formarem un cilindre amb una part de la massa i l'aplanarem. Al mig hi posarem una tira de codonyat i farem rodolar la massa sobre la taula fins que tornem a formar un cilindre.Tallem les peces  i ja els tenim. Cap al forn a 200ºC fins que siguin daurats.


Surten una safata per casa

Per repartir cal duplicar ingredients

https://elpaielvi.blogspot.com/2012/11/panellets-amb-ou-i-sense-patata.html

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada